Sinisha P. Minardi, učitelj argentinskega tanga

Pleše že od srednje šole: rokenrol, fokstrot, angleški valček, bluz, džajv, rumbo in sambo, pred enaindvajsetimi leti pa se je na seminarju v Ljubljani, ki ga je vodil takratni svetovni prvak v tangu Alexandro Akino, srečal z argentinskim tangom.

Do ponovne vrnitve k tangu pred devetimi leti se je ukvarjal z režijo in pantomimo v gledališčih, z umetniško fotografijo ter z znanstveno psihologijo. Pred kratkim je doktoriral iz uporabe intuicije v menedžmentu. Napisal in objavil je tri leposlovne knjige v slovenskem in srbskem jeziku: »Ko bi ...«, »Tantra, notranja eksplozija« in »Metulj v krvi« (»Metulj, nesmrtna igra«).

Bil je študent vrhunskih mojstrov argentinskega plesa. V Mariboru pri argentinskih učiteljih Ismailu Ludmanu in Marie Mondino, v Beogradu pri Darku Dožiću, v Münchnu pri Gonzalu Angelesu in Natalie Pena Munoz. Tam se je udeležil tudi zasebnih ur argentinskega mojstra Roberta Diaza in Karine Prato. V Londonu je bil na urah milonge legendarnega Angela Miguela Zotta, o skrivnostih valčka v tangu pa na urah argentinskih učiteljev Christiana Marqueza in Virginie Gomez.
Za Siniša je tango prijetna zabava, a kot duhovna disciplina je čisti izraz ljubezni. Kot pravi, je tango leteča umetnost in čarobnost enega samega telesa s štirimi nogami. V združevanju z drugo osebo se osvobajamo in premagujemo sebe. In veselje je tu! 

Plus-Tango sestavlja ekipa posameznikov, ki od življenja zahteva več. Zato raziskujemo, odkrivamo in ustvarjamo nove poti.

Contact us

Nardi-Ma, Zavod za celostno gibanje

1000 Ljubljana Slovenija

info@plus-tango.com

+ 386 (0) 40 88 60 23

Najraje odgovarjamo po 16. uri

©  2019 Plus tango  / LodingWT / Credits